Skip to the main content

Architectuur in de zorg gemist 2016

Bekijk de presentaties en het verslag van het congres op 24 juni, georganiseerd door HL7 Nederland, IHE Nederland, NAF en Nictiz.

Het congres ‘Architectuur in de zorg’ van afgelopen 24 juni speelde in op de vraag hoe data-architectuur kan bijdragen aan een betere informatievoorziening binnen het zorgproces van ziekenhuizen, GGZ- en care-instellingen. Het congres werd bezocht door ruim 150 deelnemers.

Een van de sprekers tijdens het Architectuur in de zorg congres is dr. Floor Scheepers, kinder- en jeugdpsychiater en medisch afdelingshoofd van de afdeling psychiatrie binnen het UMC Utrecht Hersencentrum. Scheepers werkt al ruim anderhalf jaar aan het Big Data-project bij het UMC Utrecht, waar ze onderzoek doet naar de inzet en bruikbaarheid van big data voor de psychiatrie.

Er waren meer sprekers met prijktijkcasussen. Bijvoorbeeld Ernst de Bel van het Radboudumc, die vertelde over de informatiestandaard FHIR in de praktijk, en hoe het academische ziekenhuis data hergebruikt met behulp van deze standaard. Reino Petrona en Lindsay Chang, beide Informatiearchitect Patiëntenzorg bij het Academisch Medisch Centrum Amsterdam en VUmc vertelden meer over de implementatie van informatiestandaarden in een elektronisch patiëntendossier.

Heeft u het congres gemist of wilt u de presentaties nalezen, dan kunt u deze hieronder downloaden.

Plenaire sessies:

​Implementatie van informatiestandaarden in een EPD (AMC/VUmc)​

Themasessies:

Sessie A: ​Terminologie, het kleideeltje in de bouwstenen – Pim Volkert, Nictiz
Sessie B: Zorg API’s: wondermiddel voor zorgcommunicatie en patiënten apps? – Ewout Kramer, Furore
Sessie E: FHIR in de praktijk: van bron naar hergebruik van data​ – Ernst de Bel, Radboudumc
Sessie F: Informatie architectuur: van huis naar regio – Kirsten de Wilde en Johan Snijders, ziekenhuis Bernhoven
Sessie G: “Tour de i-TBC”: de koers van 25 autonome GGD-en – Carolien Moree, GGD Amsterdam en Hans Mekenkamp, MedicalPhit

Plenaire afsluiting

Architectuur en zorg. Positie van de architect – Bart Stofberg, Organisatieveranderaar, Quint Wellington Redwood

Beeld en verslag
Een samenvatting van het congres vindt u hier binnenkort. Bekijk alvast de foto’s van Gé Klein Wolterink en cartoons van LokoCartoons.

Meer weten?

Voor meer informatie over Architectuur in de zorg kunt u contact opnemen met Fred Smeele.
Volg Nictiz op Twitter of neem deel aan de Nictiz-groep op LinkedIn. Zo bent u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws en kunt u actief deelnemen aan discussies over de ontwikkeling van architectuur in de zorg.

Ga naar boven

Volg ons