Skip to the main content

Bijeenkomst Ontwikkelen van gebruiksvriendelijke eHealth

​LET OP: Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk, aangezien het maximale aantal deelnemers is bereikt.
Wanneer u op donderdag op de beurs Zorg & ICT bent, kunt u zich bij de bijeenkomst melden (12.45, theater 9, hal 11). Indien er last-minute afmeldingen zijn, kunt u alsnog deelnemen.​

 
Gebruiksvriendelijkheid is een voorwaarde voor succesvol gebruik van eHealth. Voor het slagen van sommige eHealth-diensten, zoals een eConsult bij de huisarts, blijkt gebruiksvriendelijk zelfs een van de hoogste drempels voor gebruik te zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om factoren als functionaliteit, toegankelijkheid, snelheid, efficiëntie en persoonlijk contact.

Maar hoe zorg je dat eHealth-diensten gemakkelijk te gebruiken zijn en dat de informatie die wordt overgedragen toegankelijk is? En hoe betrek je patiënten bij dit proces? Hoe laat je hen mee-ontwikkelen en testen? Hoe hou je rekening met verschillen in (digitale) gezondheidsvaardigheden en mate van geletterdheid tussen patiënten? Hoe betrek je hen erbij, hoe motiveer je hen een bijdrage te leveren, wat doe je met feedback en hoe koppel je terug wat je met de input van patiënten doet?

Om rond bovenstaande vragen praktische inzichten en ervaringen te delen organiseren we op 16 maart tijdens de Zorg en ICT beurs samen met Pharos de bijeenkomst ‘Ontwikkeling van gebruiksvriendelijke eHealth’. Tijdens deze dag delen we ervaringen, doorvoelen we waarom gebruiksvriendelijkheid een randvoorwaarde is voor succes en wisselen we knelpunten, ideeën en tips uit.

We werken gezamenlijk, met input van patiënten, ontwikkelaars, zorginstellingen en andere betrokkenen tot een overzicht wat gebruiksvriendelijke eHealth is, en tot een concrete checklist om al tijdens het ontwikkelproces van eHealth-diensten de gebruiksvriendelijkheid te waarborgen. De focus ligt op eHealth-toepassingen die te vinden zijn in  een portaal of binnen een persoonlijke gezondheidsomgeving.

Praktische informatie
Datum: Donderdag 16 maart 2017
Tijd: 13.00 tot 17.30 uur (Inloop vanaf 12.45 uur, borrel vanaf 16.30 uur)
Locatie: Theaterzaal 9 beurs Zorg en ICT, Jaarbeurs Utrecht
Programma: Bekijk het volledige programma
Doelgroep: De bijeenkomst is bedoeld voor (vertegenwoordigers van) patiënten en zorgverleners, leveranciers, ontwikkelaars en medewerkers van zorgorganisaties, zoals project- en programmaleiders, en beleidsmedewerkers op het gebied van portalen en eHealth. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bij grote belangstelling geven wij voorrang aan aanmeldingen van platformleden en personen binnen de doelgroep.

Deze bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van Pharos ​(expertiecentrum gezondheidsverschillen) en Nictiz.

Ga naar boven

Volg ons