Skip to the main content

Helpt u mee om patienten toegang te geven tot zorggegevens?

Graag uw feedback op de PDF/A-standaard

Samen met het veld ontwikkelt Nictiz voor MedMij producten om binnen één omgeving veilige informatie-uitwisseling tussen zorgprofessionals en patiënten mogelijk te maken. MedMij vindt het belangrijk dat dit proces transparant is en aansluit op de wensen van het veld die de producten gaan toepassen. Daarom geven wij iedereen de gelegenheid om feedback te geven via ‘Openbare Consultatie​‘.

​PDF/A voor uitwisselen van ongestructureerde informatie

Een overgrote meerderheid van de informatie in de zorg bestaat hedendaags in ongestructureerde formaat of documenten. Om de patiënt toegang te geven tot zijn gezondheidsgegevens gebruikt MedMij de PDF/A-standaard. Het PDF/A-formaat is een variant van de bekende PDF, die specifiek ontwikkeld is voor archivering en daarmee zeer geschikt voor het opslaan van documenten. Zo kan een patiënt alvast allerlei ongestructureerde gezondheidsgegevens ontvangen zonder te hoeven wachten tot dat dit gestructureerd opgeleverd kan worden.

​In openbare consultatie

In deze openbare consultatie vragen we om uw feedback op het functionele model en de technische uitwerking om PDF/A-documenten uit te wisselen. De focus ligt hierbij op juistheid, volledigheid en toepasbaarheid. Voor de technische uitwerking wordt een inperking van het IHE ‘Mobile access to Health Documents (MHD)’ profiel gebruikt. Dit MHD-profiel baseert zich op HL7 FHIR en past daarmee goed bij MedMij.

​Denkt u mee MedMij?

Vanaf 9 november 2017 staan de documenten voor PDF/A in openbare consultatie. Wij nodigen u van harte uit om uw feedback hierop te geven via de consultatiepagina op MedMij.nl. Deze pagina legt uit hoe u uw reviewcommentaar achter kunt laten in onze reviewtool en de bijbehorende feedbackprocedure. U kunt reageren tot 22 december 2017.

​Meer informatie

Heeft u vragen over de standaarden die onderdeel zijn van het MedMij-stelsel, dan kunt u contact opnemen via standaarden@medmij.nl.

Ga naar boven

Volg ons