Skip to the main content

IT-leveranciers Geboortezorg voeren samen tests uit

De IT-leveranciers Geboortezorg Onatal, BMA en Orfeus hebben onlangs de aanlevering van de kernset voor Perined onder begeleiding van Nictiz getest. In de proeftuin bij Perined in de Domus Medica in Utrecht is gekeken of de data van de kernset Perined versie 2.2 vanuit de verschillende EPD’s van de IT-leveranciers correct wordt aangeleverd bij Perined. Met deze test laten deze EPD-leveranciers zien dat zij in staat zijn om de nieuwe rapportages foutloos aan te leveren. Met de komst van de integrale geboortezorg worden de oude registraties LVR1 en LVR2 vervangen door één, uniforme registratie voor zowel de verloskundigen als voor de gynaecologen.

De IT-leveranciers Onatal, BMA en Orfeus zaten broederlijk naast elkaar en hebben vanuit hun EPD een HL7v3 kernset-bericht met 168 data-items met succes aan Perined aangeboden. Deutsche Telekom Healthcare verzorgt de database van Perined en was met de data-analisten van Perined aanwezig om heb binnenkomende verkeer te testen en te valideren.

Eenheid van Taal

De test is uitgevoerd met testscenario’s van de door Perined gefaciliteerde werkgroep Eenheid van Taal Geboortezorg. De Nictiz ADA- tools hebben een belangrijke bijdrage geleverd om de berichten te genereren. “Goed om te zien dat applicaties door Nictiz kunnen worden gekwalificeerd’, voegt Perined toe.

Pilot

De volgende stap voor de invoering van de kernset Perined is dat er een pilot komt. De eindgebruikers van de verschillende EPD’s om de aanlevering van de registraties met een beperkte set echte dossiers in een productieomgeving te valideren. Daarna kunnen de softwareleveranciers hun eigen nieuwe versie van hun software bij hun eigen klanten uitrollen.

Met de mijlpaal van het gezamenlijk testen, zet de geboortezorg een belangrijke stap in de modernisering van zijn kwaliteitsregistratie.

Ga naar boven

Volg ons