Skip to the main content

Over Nictiz

Nictiz ontwikkelt een visie op het zorginformatiestelsel en de architectuur die dat stelsel ondersteunt. We ontwikkelen en beheren standaarden die digitale informatievoorziening mogelijk maken en zorgen ervoor dat zorginformatie eenduidig kan worden vastgelegd en uitgewisseld. Daarnaast adviseren we en delen we kennis over digitale informatievoorziening in de zorg. Daarbij kijken we niet alleen naar Nederland, maar ook naar wat er internationaal gebeurt.

 

Over Nictiz

Wat ons drijft

Wij geloven dat goede databeschikbaarheid in de zorg een essentiële rol speelt in het verbeteren van de gezondheid van mensen. Daarom doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat onze standaarden en oplossingen implementeerbaar en toepasbaar zijn.

Dat kunnen we niet alleen; samenwerking met partijen uit het zorgveld is daarbij essentieel.

Ons motto: betere gezondheid door betere informatie!

Wat ons drijft

Werken bij Nictiz

Werken bij Nictiz biedt je de mogelijkheid een persoonlijke bijdrage te leveren aan het verbeteren van de zorg. Op nationaal én internationaal niveau.

We willen groeien, niet omdat we meer winst willen behalen (want dat is niet ons doel), maar omdat we meer willen en kúnnen bereiken. Gedreven professionals die mee willen groeien in de wereld van digitale informatievoorziening en die de zorg echt vooruit willen helpen, nodigen we van harte uit om te komen praten.

Werken bij Nictiz

Bestuur

Leonique Niessen staat sinds eind 2019 aan het roer van Nictiz. Onder haar leiding en samen met het managementteam ontwikkelt Nictiz zich steeds verder als professionele kennisorganisatie, met als doel de verbetering van de informatievoorziening voor patiëntenzorg, kwaliteitsverbetering en innovatie en onderzoek: betere gezondheid, door betere informatie.

 

Bestuur

Onze experts

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen, neem dan contact op met een van onze experts.

Samenwerken

Samenwerken is cruciaal bij digitale informatievoorziening in de zorg.
We beschikken over een groot nationaal- en internationaal netwerk van zorgorganisaties, koepelorganisaties, ICT-leveranciers en beleidsmakers.
Dat zetten we graag in om je te helpen bij jouw vraagstuk.

De kracht van Nictiz als samenwerkingspartner

Expertise

Wij zijn dé kennisorganisatie voor digitale informatievoorziening in de zorg.

Groot netwerk

Wij beschikken over een groot nationaal- en internationaal netwerk. Van beleidsmakers, koepelorganisaties tot zorgaanbieders.

Onafhankelijke positie

Wij staan onpartijdig tussen de partijen in het veld, staan voor het algemeen belang en gedragen ons onafhankelijk in de uitvoering.

Neem contact op

Publieksjaarverslag 2021

In dit jaarverslag vatten we 2021 samen in de belangrijkste cijfers, een selectie van highlights en een beknopt financieel overzicht. Het verslag is bedoeld om betrokkenen en geïnteresseerden op een toegankelijke en overzichtelijke manier te informeren over de inspanningen en impact van Nictiz in 2021.

Publieksjaarverslag 2021

Ik wil graag

Contact opnemen

Ik wil graag

Met een expert praten

Vrijblijvend

Contact opnemen met Nictiz

Ga naar boven

Volg ons