Skip to the main content

Amigo!

Informatie-uitwisseling realiseren binnen je zorginstelling, hoe doe je dat en waar begin je? Het kennisplatform Amigo! helpt zorgaanbieders bij deze vragen.

Amigo! – Eerste hulp bij digitale informatie-uitwisseling.

Amigo!

Over Amigo!

Amigo!, het kennisplatform van Nictiz, ondersteunt zorgaanbieders bij het realiseren van digitale informatie-uitwisseling. Wij bieden in Amigo! de stappen en de inhoud voor het implementeren van gestandaardiseerde informatie-uitwisseling. Zo zijn de implementatiestappen voor alle berichten uit de informatiestandaard Acute Zorg in Amigo! te vinden. Daarnaast is een groot deel van de kennis, tools en good practices van het programma Registratie aan de bron bij Amigo! ondergebracht. Zorgaanbieders die met zibs of de BgZ aan de slag willen gaan, vinden bijvoorbeeld praktijkverhalen over minder registratielast, het ontwikkelen van zorgpaden via learning communities waarbij de nadruk ligt op van elkaar leren en good practices over de landelijke implementatie van het zorgpad hoofdhalsoncologie. Zij vinden in Amigo! ook verdiepingssessies over de aanpak van de aansluiting EPD op zibs en de serious game die via de Nictiz Academie wordt aangeboden. Nictiz werkt continu aan Amigo! Nieuwe informatie komt in fasen online.

Read all Read less

Onze experts

Mocht je naar aanleiding van deze pagina nog vragen hebben, dan horen wij die graag! Stuur gerust een e-mail naar een van onze experts.

Nienke Hooghiemstra

Nienke Hooghiemstra

Adviseur

Bekijk profiel

Over Nictiz

Nictiz ontwikkelt een visie op het zorginformatiestelsel en de architectuur die dat stelsel ondersteunt. We ontwikkelen en beheren standaarden die digitale informatievoorziening mogelijk maken en zorgen ervoor dat zorginformatie eenduidig kan worden vastgelegd en uitgewisseld. Daarnaast adviseren we en delen we kennis over digitale informatievoorziening in de zorg. Daarbij kijken we niet alleen naar Nederland, maar ook naar wat er internationaal gebeurt.

Over Nictiz

Ik wil graag

Contact opnemen

Ik wil graag

Met een expert praten

Vrijblijvend

Contact opnemen met Nictiz

Ga naar boven

Volg ons