Skip to the main content

Bezoekers e-healthweek enthousiast over evenementen

Van 21 tot en met 26 januari 2019 vond, voor de derde keer, de e-healthweek plaats. Hoeveel mensen zijn bekend met de e-healthweek? Wat vonden bezoekers van de evenementen? Wat hebben ze geleerd? Nivel en Nictiz deden hiernaar onderzoek.

De e-healthweek 2019 is georganiseerd op initiatief van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Driehonderd organisaties door heel Nederland openden een week lang hun deuren en lieten bezoekers zien en ervaren wat de meerwaarde van e-health is.

Opbrengst: meer kennis over e-health toepassingen

Evenementen van de e-healthweek werden door bezoekers gemiddeld met een 7.8 beoordeeld. Twee derde van de bezoekers zegt meer te weten over een e-health toepassing dan voor het evenement. Daarnaast zegt iets meer dan de helft van de bezoekers  de opgedane kennis over een bepaalde e-health toepassing zelf te willen gaan gebruiken. Dit wijst erop dat de e-healthweek bijdraagt aan de bekendheid van e-health toepassingen en het gebruik ervan stimuleert.

Bekendheid e-healthweek kan nog groeien

Door de positieve beoordeling van de bezoekers lijkt de e-healthweek geslaagd. Uit het onderzoek blijkt verder dat 16% van de Nederlanders heeft gehoord van de e-healthweek. Dit percentage is niet gestegen ten op zichtte van voorgaande jaren. Als nog meer zorgconsumenten weten van de e-healthweek, dan zal deze nog meer zijn doel bereiken; mensen kennis te laten maken met de mogelijkheden en de meerwaarde van e-health.

Onderzoek en vragenlijst

Voor het onderzoek van het Nivel en Nictiz hebben 715 leden van het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het Nivel een vragenlijst ingevuld. Daarnaast is een enquête gehouden onder 199 bezoekers van in totaal twintig evenementen in de e-healthweek. U vindt deze en andere publicaties over de e-healthweek op www.nivel.nl en www.nictiz.nl.

 

Ga naar boven

Volg ons