Skip to the main content

eID in de zorg: wat betekent het voor u?

Bijeenkomst over betrouwbare identificatie en authenticatie

Nictiz organiseert dinsdag 30 mei een bijeenkomst over eID in de zorg. Het toenemen van onlinedienstverlening vraagt om betrouwbare identificatie en authenticatie. Graag nodigen wij u hiervoor uit.

Steeds meer zorgorganisaties bieden online diensten aan als online inzage van het eigen dossier, een e-consult of het online maken van afspraken. Dit soort dienstverlening neemt de komende jaren steeds meer toe. En daarmee neemt ook het belang van betrouwbare en veilige methoden van inloggen toe.

Ervaringen in de praktijk

Om de werking van de middelen te toetsen en ervaringen op te doen met het gebruik, zijn in 2016 in de zorg onder regie van Nictiz zes pilots uitgevoerd. Dit jaar worden de pilots uitgebreid met nieuwe zorgdienstverleners.

Maak kennis met het eID-stelsel

Wilt u meer horen over betrouwbare identificatie en authenticatie in de zorg? Het eID-stelsel en de inlogmiddelen die hiervoor in ontwikkeling zijn? En wat dit betekent voor de digitale dienstverlening van uw organisatie? Kom dan naar de bijeenkomst op 30 mei bij Nictiz en maak kennis met het nieuwe eID-stelsel.

Praktische informatie

Aanmelden: via het online aanmeldformulier
Locatie: Nictiz, Oude Middenweg 55 in Den Haag
Datum en tijd: dinsdag 30 mei van 9.30 tot 12.00 uur. Na afloop is er een lunch.

Heeft u vragen over de bijeenkomst? Neem dan contact op met Melissa Obermann via e-id@nictiz.nl.

Ga naar boven

Volg ons