Skip to the main content

Helpt u mee om patiënten meer regie te geven in afspraken met hun zorgverleners?

Samen met het veld ontwikkelt Nictiz voor MedMij producten om binnen één omgeving veilige informatie-uitwisseling tussen zorgprofessionals en patiënten mogelijk te maken. MedMij vindt het belangrijk dat dit proces transparant is en aansluit op de wensen van het veld die de producten gaan toepassen. Daarom geven wij iedereen de gelegenheid om feedback te geven via ‘Openbare Consultatie’.

​Eén van de producten betreft het ontsluiten van alle mogelijke afspraken tussen patiënt en zorgverlener richting een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Op de consultatiepagina​ op MedMij.nl vindt u een overzicht met daarin de links naar de bijbehorende documenten.

eAfspraak: de standaard voor ontsluiting afspraakgegevens richting PGO’s

De standaard eAfspraak maakt het mogelijk om in een PGO afspraken met zorgverleners in te zien, wijzigingen aan te vragen en zelf afspraken te maken. Het biedt patiënten overzicht en gebruiksgemak. Dit draagt bij aan het doel van het programma MedMij: meer grip op je eigen gezondheidsgegevens en meer regie over je gezondheid.

MedMij streeft ernaar het eerste deel van de informatiestandaard eAfspraak eind dit jaar gereed te hebben. Dit biedt patiënten de mogelijkheid om afspraken met verschillende zorgverleners te bekijken in hun PGO. Het vervolg is dat patiënten afspraken ook kunnen wijzigen en zelf kunnen maken via een PGO.​

In openbare consultatie

De basis van de standaard worden gevormd door het functionele model, de opgestelde requirements en de daaraan gerelateerde dataset. Samen met experts uit het zorgveld heeft Nictiz in opdracht van MedMij deze documenten opgesteld en uitgewerkt. In deze openbare consultatie vragen we om uw feedback op deze standaard aangaande juistheid, volledigheid en toepasbaarheid.

​Denkt u mee MedMij?

Vanaf 12 oktober 2017 staan de documenten voor eAfspraak in openbare consultatie. Wij nodigen u van harte uit om uw feedback hierop te geven op de consultatiepagina op MedMij.nl. Tevens staat vermeld hoe u uw reviewcommentaar achter kunt laten in onze reviewtool en de bijbehorende feedbackprocedure. Tot 23 november 2017 kunt u reageren.

​Meer informatie

Heeft u vragen over de standaarden die onderdeel zijn van het MedMij-stelsel, dan kunt u contact opnemen met Irene van Duijvendijk.

Ga naar boven

Volg ons