Skip to the main content

Helpt u mee om patiënten meer regie te geven in afspraken met zorgverleners?

Fase 2: Consultatieronde specificaties voor het maken van afspraken (MedMij)

Samen met het veld ontwikkelt Nictiz voor MedMij producten om in één omgeving veilige informatie-uitwisseling tussen zorgprofessionals en patiënten mogelijk te maken. MedMij vindt het belangrijk dat dit proces transparant is en aansluit op de wensen van het veld die de producten gaan toepassen. Daarom geven wij iedereen de gelegenheid om feedback te geven via ‘Openbare Consultatie’. Vanaf 5 juli 2018 staan de specificaties voor het maken van afspraken in openbare consultatie. Op de consultatiepagina op MedMij.nl vindt u een overzicht met daarin de links naar de bijbehorende specificaties.

In een pgo zelf de afspraken beheren met zorgverleners

De standaard eAfpraak biedt patiënten overzicht en gebruiksgemak. eAfspraak maakt het ontsluiten van afspraakgegevens richting persoonlijke gezondheidsomgevingen (pgo’s) mogelijk. eAfspraak wordt in stappen ontwikkeld:

  • In 2017 hebben we ons gericht op het eerste deel: patiënten kunnen afspraken inzien
  • In 2018 richten we ons op het tweede deel: patiënten kunnen zelf afspraken maken en wijzigen.

In openbare consultatie

De basis van de informatiestandaard wordt gevormd door het functionele model, de opgestelde requirements en de daaraan gerelateerde dataset. Samen met experts uit het zorgveld heeft Nictiz in opdracht van MedMij deze documenten opgesteld en uitgewerkt. In deze openbare consultatie vragen we om uw feedback op deze standaard aangaande juistheid, volledigheid en toepasbaarheid.

Denkt u mee MedMij?

Vanaf 5 juli 2018 staan de documenten voor eAfspraak fase 2 in openbare consultatie. Wij nodigen u van harte uit om uw feedback hierop te geven op de consultatiepagina op MedMij.nl. Tevens staat vermeld hoe u uw reviewcommentaar achter kunt laten in onze reviewtool en de bijbehorende feedbackprocedure. U kunt reageren tot 16 augustus 2018.

Meer informatie

Heeft u vragen over de informatiestandaarden die onderdeel zijn van het MedMij-stelsel, dan kunt u contact opnemen via standaarden@medmij.nl.

Ga naar boven

Volg ons