Skip to the main content

Leonique Niessen nieuwe interim-directeur en bestuurder van Nictiz

Met de komst van Leonique Niessen heeft Nictiz met ingang van 1 september 2019 een nieuwe interim-directeur en bestuurder. Leonique Niessen neemt per die datum de taken over van Lies van Gennip. Leonique heeft laten weten dat zij zich met veel plezier en ambitie samen met de organisatie gaat inzetten om Nictiz verder te positioneren als dé organisatie die zich inzet voor digitale gegevensuitwisseling in de zorg.

Leonique Niessen is opgeleid als gezondheidswetenschapper aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij heeft in haar carrière op diverse plekken, in verschillende rollen en vanuit diverse perspectieven in de zorg gewerkt. Van 2010 tot eind 2017 was zij directeur van Santeon, de landelijke ziekenhuisgroep van zeven topklinische ziekenhuizen. Zij bouwde met deze zeven ziekenhuizen het kwaliteitsmerk ‘Santeon’. In 2018 was zij zakelijk bestuurder a.i. van het Institute for Positive Health. Verder is zij toezichthouder bij een aantal zorginstellingen.

Leonique is initiatiefnemer en auteur van de eerste Hospital Leadership Monitor, een jaarlijks onderzoek naar het aantal vrouwelijke bestuurders en toezichthouders in alle Nederlandse ziekenhuizen. Dit doet zij in samenwerking met TIAS School for Business and Society in Tilburg.

De Raad van Toezicht is blij met de komst van Leonique.

Ga naar boven

Volg ons