Skip to the main content

Leonique Niessen nieuwe vaste directeur-bestuurder Nictiz

De Raad van Toezicht heeft Leonique Niessen per 1 januari 2021 benoemd tot directeur-bestuurder van Nictiz, de Nederlandse kennisorganisatie voor digitale informatie-uitwisseling in de zorg. Leonique werkt al sinds september 2019 bij Nictiz als interim directeur-bestuurder en heeft hiervoor diverse bestuursfuncties bij zorginstellingen vervuld.

Zij heeft sinds haar interim benoeming gewerkt aan de positionering van Nictiz en aan een heldere strategie voor de toekomst. Ook heeft ze de fundering gelegd voor de toekomstige rol van Nictiz bij standaardisatie en digitale informatie-uitwisseling. Nictiz werkt aan de ontwikkeling en het beheer van informatiestandaarden, zorginformatiebouwstenen (zibs) en terminologie. Bovendien is Nictiz kennisorganisatie voor implementatie en gebruik van informatiestandaarden en voor digitale uitwisseling in de zorg.

“De benoeming van Leonique zorgt voor de continuïteit die nodig is om de belangrijke taak van Nictiz in deze bijzondere tijd goed vorm te geven. Wij zijn verheugd dat zij bereid is om de functie vast te vervullen”, aldus Peter van Lieshout, voorzitter van de Raad van Toezicht van Nictiz.

Leonique is enthousiast over haar benoeming: “Ik ben trots en verheugd om met dit team verder te bouwen en een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de zorg en daarmee aan de gezondheid van mensen.”

Over Nictiz

Nictiz is de landelijke kennisorganisatie die zich inzet voor digitale informatie-uitwisseling in de zorg. Nictiz doet dit onder meer door het gebruiksgericht ontwikkelen en het beheren van informatiestandaarden in opdracht van en samen met de partijen in de zorg. Nictiz signaleert en adviseert partijen in de zorg over informatie-uitwisseling en over (toekomstige) nationale en internationale ontwikkelingen.

Meer over Nictiz

Ga naar boven

Volg ons