Skip to the main content

MedMij maakt sturen van beelden mogelijk

Een foto zegt niet voor niets meer dan duizend woorden. Hiervoor is nu een MedMij-standaard beschikbaar, die vandaag officieel wordt gepubliceerd. Deze standaard maakt het mogelijk dat een PGO-gebruiker één of meerdere beelden maakt en deze vanuit een PGO stuurt naar een zorgverlener. Dit kunnen beelden zijn als zelfgemaakte foto’s van bijvoorbeeld een allergische reactie, eczeem of een wondje.

Deze standaard voor het sturen van beelden is de eerste stap in het breed kunnen ontsluiten en uitwisselen van beelden tussen zorgverlener en PGO’s van zorggebruikers.

Use-case

De volgende aspecten van de standaard ‘Beelden’ zijn gespecificeerd:

  • een standaard voor het versturen één of meerdere beelden vanuit een PGO richting een zorgverlener;
  • een set van procesafspraken over de communicatie tussen zorgverlener en patiënt;
  • de mogelijkheid voor een (korte) begeleidende tekst.

Een PGO-gebruiker, zoals Thomas van Beek (persona), kan nu bijvoorbeeld met z’n arts afspreken dat hij een foto stuurt van de huiduitslag waar hij soms last van heeft.

MedMij Afsprakenstelsel
De specificaties voor beelden sturen bestaan uit functionele ontwerpen en technische uitwerkingen en vallen onder het MedMij Afsprakenstelsel. Het afsprakenstelsel verwijst naar de functionele ontwerpen, die op hun beurt verwijzen naar de technische specificaties.
Functioneel
Het functioneel ontwerp bevat een use case beschrijving voor het versturen van beelden. Dit geeft overzicht voor productmanagers, architecten en ontwerpers maar ook voor bouwers en testers van softwareleveranciers.
Technisch
De publicatie bevat een FHIR-implementatiegids met daarin de technische details over de vorm van het bericht welke vanuit het PGO wordt verstuurd. Doelgroep voor de technische specificaties zijn vooral bouwers en testers van softwareleveranciers.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze standaard kunt u contact opnemen via info@medmij.nl.

Ga naar boven

Volg ons