Skip to the main content

Pilot DigiD servicezuil

Logius, de beheerder van DigiD, test gedurende drie maanden op verschillende locaties in Nederland een DigiD servicezuil. Met deze zuil kunnen bezitters van een iPhone of een Android-smartphone zónder NFC-chip toch een ID-check aan de DigiD-app toevoegen. Mensen kunnen bij de zuil met de DigiD-app een QR-code scannen en vervolgens hun identiteitsbewijs via een chip in de zuil laten uitlezen om de koppeling te voltooien.

De servicezuilen staan onder meer in Amersfoort, Arnhem, Bergen op Zoom, Den Haag, Roosendaal en Utrecht. De proef duurt drie maanden. Met de pilotresultaten wordt later dit jaar een keuze gemaakt over mogelijke brede uitrol als oplossing voor gebruikers zonder NFC-lezer.

Op twee locaties (Roosendaal en Bergen op Zoom) van het Bravis ziekenhuis, het Meander MC en het HagaZiekenhuis zijn DigiD servicezuilen geplaatst. Vrijwilligers en medewerkers die bezoekers helpen bij de identiteitscontrole, hebben ook zelf een ID-check uitgevoerd en dit aan hun DigiD-app toegevoegd. Deelnemende organisaties vinden het belangrijk en waardevol om mee te doen, omdat ze het als een kans zien om vanaf het begin betrokken te worden bij de ontwikkelingen van Logius. Met de pilot willen ze graag inzichtelijk maken of een dergelijke servicezuil goed tot zijn recht komt in het ziekenhuis.

 

Ga naar boven

Volg ons