Skip to the main content

Primeur Finland en Estland in elektronische uitwisseling over de grens

Een doorbraak in de elektronische uitwisseling van gegevens tussen verschillende Europese landen. Sinds vandaag kan Finland medicatievoorschriften uitwisselen met Estland. Finse patiënten kunnen voortaan naar een apotheker in Estland om hun medicijnen op te halen die hun eigen huisarts in Finland heeft uitgeschreven.

Deze primeur is de uitkomst van de eHealth Digital Service Infrastructure (eHDSI); een Europese ontwikkeling om data-uitwisseling over de grens mogelijk te maken. De uitwisseling tussen Finland en Estland is nog maar het begin. Er doen inmiddels 22 Europese landen mee aan eHDSI. Deze landen werken hard aan het onderling uitwisselen van medicatievoorschriften en patiëntsamenvattingen. De tweede lichting landen staat voor eind 2019 gepland. Naast Finland en Estland zijn dit: Tsjechië, Luxemburg, Portugal, Kroatië, Malta, Cyprus, Griekenland en België.

Nederland is onlangs gestart met het programma PIEZO met als doel om in 2021 patiëntsamenvattingen uit Europese landen te kunnen ontvangen.

Voor meer informatie, stuur een mail naar Conchita Hofstede of Elise Peters.

Ga naar boven

Volg ons