Skip to the main content

Wijzigingen in managementteam Nictiz

Per 1 augustus neemt Nictiz afscheid van Hedde van der Lugt als manager Standaarden & Implementatie. Als opvolgers treden per 1 september 2020 twee nieuwe managers in dienst bij Nictiz: Niek den Toom en Wouter de Haan.

Door een organisatieverandering binnen Nictiz wordt Hedde opgevolgd door een nieuwe manager Informatiestandaarden én een manager Generieke Standaarden. Niek den Toom is de nieuwe manager Informatiestandaarden en was hiervoor werkzaam in de verzekeringsbranche als organisatiecoach en manager bij softwareleverancier ANVA:

“In het verleden ben ik in verschillende rollen in de zorg werkzaam geweest. Zo was ik onder andere nauw betrokken bij de doorstart van het LSP en de oprichting van VZVZ. In mijn vorige functie was de ontwikkeling van teams binnen de organisatie een belangrijk speerpunt. Persoonlijke ontwikkeling en het coachen van mensen is tevens een passie van me. Ik heb ontzettend veel zin in mijn nieuwe functie. Nictiz is in mijn ogen een betrokken en gedreven organisatie die zich inzet voor verbetering van de zorg. Ik zie het als een uitdaging om daaraan bij te dragen.”

Wouter de Haan was onder andere werkzaam als kwartiermaker-directeur bij netwerkregie-organisatie GBI (Gemeentelijke Basisprocessen Inkomen). Wouter de Haan over zijn nieuwe functie:

De inzet bij GBI was het verbeteren van de kwaliteit van dienstverlening en informatievoorzienig door middel van standaardisatie. Een parallel met de werkzaamheden van Nictiz. Bij SURF, waar ik daarvoor werkte, was een van de doelen het centraal stellen van de persoon bij gegevensuitwisseling, in dit geval de student of scholier. Ook dat is weer een parallel met de gegevens van patiënten in de zorg. Ik heb veel zin in deze uitdagende functie. Uit ervaring weet ik dat het zorgveld en de daarbij horende informatievoorziening complex kan zijn. Met alle partijen die daarin een rol spelen. Nog niet alle zorgverleners beschikken op het juiste moment over de juiste informatie. Het is de uitdaging een steentje bij te dragen om dat te verbeteren”.

Ga naar boven

Volg ons