Skip to the main content

Zorgverlener en patient partners in eHealth

​​​Dankzij eHealth kunnen patiënten de zorg die zij nodig hebben beter inpassen in hun dagelijks leven. Maar wat betekent dit voor zorgverleners? ​

Uit de eHealth-monitor 2016 blijkt dat patiënten niet altijd op de hoogte zijn van wat er aan eHealth mogelijk is bij hun zorgverleners. Een van de aanbevelingen is dan ook dat zorgverleners patiënten actiever gaan stimuleren om online diensten te gebruiken. Waarom zou een zorgverlener die moeite doen? Welke meerwaarde heeft eHealth voor de manier waarop zorgverleners goede zorg leveren? En hoe kan een programma- of projectleider zorgverleners motiveren tot het gebruik van eHealth-diensten?

Op 11 mei kijken we naar deze meerwaarde van digitale zorg voor patiënten én voor zorgverleners. We laten zien waarom de rol van zorgverleners zo belangrijk is om het gebruik van eHealth te vergroten. Met ervaringsverhalen van zorgverleners, projectleiders en patiënten laten we zien hoe het eConsult, online inzage, digitale vragenlijsten en een persoonlijk gezondheidsomgeving werken in de praktijk.

Deelnemers krijgen praktische handvatten aangereikt om draagvlak voor eHealth te vergroten in de eigen praktijk. Patiënten geven aan wat voor hun prettig werkt. Zorgverleners leren over de meerwaarde van eHealth en krijgen tips om over de mogelijkheden van eHealth te communiceren​. Want alleen als zorgverleners het inzetten van eHealth zinvol vinden, wijzen zij patiënten op de mogelijkheden en bekijken ze samen welke vorm van eHealth bij de patiënt past.

Praktische informatie

Locatie: Vechthuis, Utrecht (gratis parkeren)
Tijd: van 16.00 – 21.00 uur
Doelgroep: medisch specialisten, huisartsen, verpleegkundig specialisten en programma-/projectleiders uit zorgorganisaties.
Accreditatie: Artsen uit alle clusters ontvangen 4 accreditatiepunten voor deelname aan deze bijeenkomst
Programma: Bekijk hier het progr​amma
Aanmelden: Aanmelden kan via het online aanmeldformulier

Heeft u vragen over de bijeenkomst? Neem dan contact op met het programmateam Patiëntparticipatie via patientparticipatie@nictiz.nl

Ga naar boven

Volg ons