Bèta versie 1 van Jeugdgezondheidszorg 7.0.0
Over deze release
Deze publicatie bevat alle onderdelen van een reguliere publicatie en is daarmee volledig representatief. De uiteindelijke versie 7.0.0 kan ter vervanging worden gebruikt van publicatie 6.12.9.5. Deze bèta-publicatie beschrijft hiertoe zowel de specificaties op basis van basisdataset 3.2.6 als basisdataset 4.0.0.
De wijzigingen staan beschreven in de releasenotes. De Rijksvaccinatieprogramma-berichten (RVP) en het Hielprikverzoek-bericht (NHS) zijn gemaakt op basis van BDS 3.2.6. Omdat de voor deze berichten relevante delen in basisdataset (BDS) 4.0.0 niet zijn gewijzigd, zijn hiervoor geen nieuwe berichten gemaakt. De RVP- en NHS-berichten werken dus zowel met BDS 3.2.6 als met 4.0.0.
BDS 4.0.0 is backward incompatibel met BDS 3.2.6. Naast de backward incompatibele aard van BDS 4.0.0, zijn ook diverse problemen opgelost die in DOB 3.2.6 bestonden. Deze twee factoren hebben ertoe geleid dat er nieuwe versies van de HL7v3 modellen en XML schema’s nodig waren. De interactie REPC_IN902120NL03 en webservice ZorgOverdrachtVerzoekJGZ versie 3 zijn hiervoor nodig. Deze staan in het XML-materiaal.Aangezien het zeer grote wijzigingen betreft, kunnen er nog onoverkomelijke fouten in zitten. Vandaar dat besloten is deze publicatie als bèta-versie op te leveren, zodat leveranciers al aan de slag kunnen met deze versie om ervaring op te doen en daar waar nodig problemen kunnen melden en/of feedback kunnen geven.
De actuele versie van de informatiestandaard voor Jeugdgezondheidszorg is versie 6.12.9.5. Dit blijft zo, totdat versie 7.0.0 officieel gepubliceerd wordt. We zullen elke maand een nieuwe bèta-versie uitbrengen.
Onze experts
Jeugsgezondheidszorg
Implementatie van deze release
Implementatie realiseren binnen je zorginstelling, hoe doe je dat en waar begin je? Het kennisplatform Amigo! helpt zorgaanbieders bij deze vragen.
Amigo! – Eerste hulp bij digitale informatievoorziening.
Partners van Nictiz
Over Nictiz
Nictiz ontwikkelt een visie op het zorginformatiestelsel en de architectuur die dat stelsel ondersteunt. We ontwikkelen en beheren standaarden die digitale informatievoorziening mogelijk maken en zorgen ervoor dat zorginformatie eenduidig kan worden vastgelegd en uitgewisseld. Daarnaast adviseren we en delen we kennis over digitale informatievoorziening in de zorg. Daarbij kijken we niet alleen naar Nederland, maar ook naar wat er internationaal gebeurt.
Laatste nieuws
Naar nieuws-overzichtMeld je aan voor de nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Meld je aan voor de nieuwsbrief en lees elke maand alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale informatie-uitwisseling, projecten, publicaties en events.
Bekijk de privacyverklaring.
Ik wil graag
Contact opnemen
Vrijblijvend