Skip to the main content

Over deze release

Deze publicatie is gebaseerd op de data​set (B​DS) 3.2.7.

Deze release bevat BDS versie 3.2.7. In de release zijn de wijzigingen verwerkt conform de Functionele Eisen 2021 – Toestemming gegevensuitwisseling tussen JGZ en RIVM in het kader van het Rijksvaccinatieprogramma.

Een specifiek aandachtspunt hierbij is dat de update van waardenlijst W0088 voor groep G115 een nieuw waardedomein (W0691) is geworden. Hierdoor blijven alle andere groepen in rubriek 10 die gebruik maken van W0088 ongewijzigd en betreft het enkel een aanpassing voor ‘Toestemming gegevensuitwisseling RVP’.
Daarnaast is een aanpassing gedaan aan de templates voor de DOB gerelateerd aan de BDS wijziging. De laatste BDS wijzigingen kunnen hierdoor ook met de DOB uitgewisseld worden.De overige issues zijn terug te vinden in de releasenotes voor meer informatie.

Onze experts

Ananta Sotthewes

Ananta Sotthewes

Productmanager

Jeugdgezondheidszorg

Bekijk profiel

Alle experts

Jeugsgezondheidszorg

Implementatie van deze release

Implementatie realiseren binnen je zorginstelling, hoe doe je dat en waar begin je? Het kennisplatform Amigo! helpt zorgaanbieders bij deze vragen.

Amigo! – Eerste hulp bij digitale informatievoorziening.

Implementatie van deze release

Partners van Nictiz

Samenwerking is cruciaal bij digitale informatievoorziening in de zorg. Bij Jeugdgezondheidszorg werken wij nauw samen met onder andere deze partijen.

Over Nictiz

Nictiz ontwikkelt een visie op het zorginformatiestelsel en de architectuur die dat stelsel ondersteunt. We ontwikkelen en beheren standaarden die digitale informatievoorziening mogelijk maken en zorgen ervoor dat zorginformatie eenduidig kan worden vastgelegd en uitgewisseld. Daarnaast adviseren we en delen we kennis over digitale informatievoorziening in de zorg. Daarbij kijken we niet alleen naar Nederland, maar ook naar wat er internationaal gebeurt.

Over Nictiz

Ik wil graag

Contact opnemen

Ik wil graag

Met een expert praten

Vrijblijvend

Contact opnemen met Nictiz

Ga naar boven

Volg ons