Skip to the main content

Over deze release

De publicatie van versie 3.1.1 bevat alleen een dataset voor de kraamzorg. De dataset PWD 3.1.1 is het conceptuele datamodel voor de kraamzorg, waarin zoveel mogelijk zorginformatiebouwstenen (zibs) zijn meegenomen. Dit maakt de weg vrij voor hergebruik van in het primaire proces vastgelegde data, bijvoorbeeld gegevens van de verloskundigen of ziekenhuizen, dat aan kraamzorg wordt geleverd. Deze ontwikkeling is een belangrijke stap in de harmonisering van PWD met zibs.

In deze publicatie worden nog geen scenario’s of transacties beschreven. Dit gebeurt in de volgende slag van de ontwikkeling van de standaard in overleg met de focusgroep kraamzorg.

In de publicatie van 22 oktober 2020 zijn de besluiten van de Autorisatieraad voor de Geboortezorg van 1 oktober 20202 meegenomen. De uitgebreide release notes vindt u hier.

Onze experts

Ananta Sotthewes

Ananta Sotthewes

Productmanager

Jeugdgezondheidszorg

Bekijk profiel

View all

Geboortezorg

Implementatie van deze release

Wil jij weten hoe jouw organisatie zijn IT-systemen anders kan inrichten, zodat de gegevensuitwisseling makkelijker verloopt? Op dit moment zijn er in eerstelijnszorg minimaal drie dossiersystemen voor verloskundigen. In de tweedelijnszorg zijn er minimaal vier dossiersystemen voor gynaecologen. Hierdoor is gegevens uitwisselen niet eenvoudig. Het implementeren van de PWD-standaard voor de geboortezorg is een positieve stap. Wil jij meer weten over implementatie?

Implementatie van deze release

Ik wil graag

Contact opnemen

Ik wil graag

Met een expert praten

Vrijblijvend

Contact opnemen met Nictiz

Ga naar boven

Volg ons