Skip to the main content

Inclusielijst LIR

Om de inclusielijst implantaten voor het Landelijke Implantaten Register conform de zorginformatiebouwstenen te kunnen gebruiken, heeft het SNOMED National Release Center een SNOMED-referentieset gemaakt. SNOMED licentiehouders kunnen deze lijst (geïncludeerd in SNOMED NL editie) – en de mapping naar de GMDN-codes – downloaden via de Nationale Terminologieserver of het MLDS-portaal​.

Neem voor vragen over deze lijst contact op met info@snomed.nl​

Inclusielijst LIR

Landelijk Implantaten Register

In januari 2019 is de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) ingegaan. Deze wet verplicht zorgaanbieders om de implantaatgegevens van patiënten te registreren in het Landelijk Implantaten Register (LIR). Om de route van de implantaatgegevens inzichtelijk te maken voor onder meer ziekenhuizen en softwareleveranciers heeft Nictiz in samenwerking met het ministerie van VWS een infographic ontwikkeld.

 

Gebruik en copyright

Deze lijst valt onder copyright. Alleen bezitters van een SNOMED-licentie mogen de hier getoonde lijst gebruiken voor elektronische verwerking in informatiesystemen zoals epd’s. Ontdek meer over hoe een Snomed-referentieset in informatiesystemen ingebouwd kan worden op deze pagina. Vraag kosteloos een licentie aan via het distributieportaal. Binnen een dag krijg je toegang tot de elektronisch verwerkbare materialen.​

 

De kracht van Nictiz als samenwerkingspartner

Expertise

Wij zijn dé kennisorganisatie voor digitale informatievoorziening in de zorg.

Groot netwerk

Wij beschikken over een groot nationaal- en internationaal netwerk. Van beleidsmakers, koepelorganisaties tot zorgaanbieders.

Onafhankelijke positie

Wij staan onpartijdig tussen de partijen in het veld, staan voor het algemeen belang en gedragen ons onafhankelijk in de uitvoering.

Neem contact op

Ik wil graag

Contact opnemen

Ik wil graag

Met een expert praten

Vrijblijvend

Contact opnemen met Nictiz

Ga naar boven

Volg ons