Skip to the main content

De kernset Uitkomsten van zorg is ontwikkeld om er voor te zorgen dat verpleegkundigen en verzorgenden eenduidige termen voor de uitkomsten van zorg gaan gebruiken bij het vastleggen van patiëntenzorg. Deze eenduidigheid is nodig zodat dat verpleegkundigen en verzorgenden elkaar gaan begrijpen. Het is belangrijk dat verpleegkundigen en verzorgenden met dezelfde uitkomsten gaan werken. De uitkomsten van zorg geven de mate van verandering in de gezondheidsstatus of het welbevinden aan, zoals ‘de patiënt is afhankelijk van hulp bij wassen’ of ‘de patiënt heeft een pijnscore van vijf’ (meetwaarde).

Uitkomst van zorg

  • Gezondheidsstatus
  • Meetwaarde (pijnscores, DOSS)

Onze experts

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen, neem dan contact op met een van onze experts.

Elze van Puijvelde-de Groot

Elze van Puijvelde-de Groot

Adviseur

Terminologie

Bekijk profiel

Alle experts

Over Nictiz

Nictiz ontwikkelt een visie op het zorginformatiestelsel en de architectuur die dat stelsel ondersteunt. We ontwikkelen en beheren standaarden die digitale informatievoorziening mogelijk maken en zorgen ervoor dat zorginformatie eenduidig kan worden vastgelegd en uitgewisseld. Daarnaast adviseren we en delen we kennis over digitale informatievoorziening in de zorg. Daarbij kijken we niet alleen naar Nederland, maar ook naar wat er internationaal gebeurt.

Over Nictiz

De kracht van Nictiz als samenwerkingspartner

Expertise

Wij zijn dé kennisorganisatie voor digitale informatievoorziening in de zorg.

Groot netwerk

Wij beschikken over een groot nationaal- en internationaal netwerk. Van beleidsmakers, koepelorganisaties tot zorgaanbieders.

Onafhankelijke positie

Wij staan onpartijdig tussen de partijen in het veld, staan voor het algemeen belang en gedragen ons onafhankelijk in de uitvoering.

Neem contact op

Ik wil graag

Contact opnemen

Ik wil graag

Met een expert praten

Vrijblijvend

Contact opnemen met Nictiz

Ga naar boven

Volg ons