Skip to the main content

​​Via het MLDS-portaal kunt u beschikken over SNOMED CT. Na het accepteren van de licentieoverkomst kunt u de Nederlandse en internationale edities downloaden.

Een licentie is kosteloos voor het gebruik van SNOMED CT in landen die lid zijn van SNOMED International. U krijgt twee keer per jaar de beschikking over een nieuwe release met de volgende informatie:

  • internationale SNOMED CT -‘core’-bestanden
  • SNOMED CT-afgeleide bestanden
  • ondersteunende documentatie, zoals een handboek voor gebruikers en technische handleidingen

U heeft SNOMED CT gedownload en dan?

Om SNOMED CT te kunnen implementeren stellen zowel Nictiz als SNOMED International (IHTSDO) verschillende open-source oplossingen beschikbaar, waaronder de terminologieserver Snowstorm.

Zodra u SNOMED CT heeft, kunt u het inbouwen in uw systemen. Elk halfjaar, in maart en in september, stelt het National Release Center (NRC)​ bij Nictiz een nieuwe release beschikbaar. Het is van belang dat u SNOMED CT hebt ingebouwd in uw systemen, voordat de volgende release uitkomt. Wanneer u samenwerkt met een organisatie die ook gebruik maakt van SNOMED CT, is het nodig het importeren van de nieuwe release onderling af te stemmen.

U kunt zelf sublicenties verstrekken aan gebruikers van uw systemen. U bent als licentiehouder verantwoordelijk voor het verspreiden van de nieuwe release onder de sublicentiehouders. Ook bent u verantwoordelijk voor het bijhouden van een overzicht van de sublicentiehouders. Nictiz kan u om een overzicht vragen.

Nederlandse subsets en uitbreidingen

Naast het verstrekken van licenties is het NRC ook de schakel tussen gebruikers en SNOMED International. Het NRC verzamelt en beheert de Nederlandse subsets en uitbreidingen. Veranderingen, onjuistheden of uitbreidingen in de terminologie kunt u doorgeven aan het NRC. Het NRC zal deze beoordelen en de benodigde acties ondernemen.

​Voor vragen over het gebruik van SNOMED CT kunt u contact opnemen met het licentieloket via telefoonnummer 070 – 317 34 50 of e-mail naar info@snomed.nl

Ik wil graag

Contact opnemen

Ik wil graag

Met een expert praten

Vrijblijvend

Contact opnemen met Nictiz

Ga naar boven

Volg ons