Skip to the main content

eHAction

EHealth Action is een van de Joint Action programma’s ter ondersteuning van het eHealth Network. Een Joint Action is een samenwerkingsactie tussen EU-lidstaten en ook andere Europese landen die zich inzetten voor duurzame, economische en sociale voordelen voor Europese e-gezondheidsstelsels en -diensten.

eHAction

Wat is eHAction?

EHealth Action, ook wel eHAction genoemd, is de opvolger van JAseHN en epSOS en daarmee het derde meerjarenprogramma (2018-2021) van de Europese Commissie. Het hoofddoel van eHAction is het bevorderen van het gebruik van informatie- en communicatietechnologieën bij de ontwikkeling van de gezondheid.

Het programma is opgedeeld in 8 werkpakketten, waarvan 3 werkpakketten toegewijd aan coördinatie, verspreiding en evaluatie van het programma en 5 inhoudelijke werkpakketten. De 5 inhoudelijke werkpakketten zijn:

  • Empowering People
  • Innovative use of health data
  • Enhancing continuity of care
  • Overcoming implementation challenges
  • eHealth national policies and sustainability
Read all Read less

Rol Nictiz

Nictiz is samen met het Ministerie in Estland (MoSA) verantwoordelijk voor het werkpakket 4 ‘Empowering people’, een proces waarbij mensen meer controle krijgen over beslissingen en acties die van invloed zijn op hun gezondheid en moeten worden gezien als een individueel en een gemeenschapsproces. Het werkpakket is opgedeeld in vier onderwerpen, ook wel tasks genoemd:

Task 4.1 – mHealth
Task 4.2 – Patient access and use of data
Task 4.3 – Digital Health literacy
Task 4.4 – Telehealth

Meer informatie over de overige werkpakketten of algemene informatie over het programma vind je op http://ehaction.eu/.

Read all Read less

Publicaties

Nictiz heeft samen met MoSA de stand van zaken binnen Europa in kaart gebracht en advies voor toekomstig beleid gegevens. 

Onze expert

Karlijn de Bruin

Karlijn de Bruin

Adviseur Internationaal

Bekijk profiel

Ik wil graag

Contact opnemen

Ik wil graag

Met een expert praten

Vrijblijvend

Contact opnemen met Nictiz

Ga naar boven

Volg ons