Skip to the main content

EHealth-week 2018 positief ontvangen

De eHealth-week lijkt bij te dragen aan het creëren van meer bekendheid over de mogelijkheden van ICT in de zorg, zo blijkt uit onderzoek van Nivel en Nictiz naar 19 evenementen uit die week. De eHealth-week vond dit jaar plaats van 20 tot en met 26 januari. 

De ondervraagde bezoekers van de eHealth-week 2018 waren enthousiast over het evenement dat zij bezochten. Ook lijkt de week het gebruik van e-health te motiveren. Bijna driekwart van de bezoekers gaf na afloop aan meer te weten over e-health dan daarvoor. Ook gaf een kwart van de bezoekers aan daadwerkelijk een toepassing te gaan gebruiken. Bezoekers zijn daarmee nog positiever dan de deelnemers die vorig jaar tijdens de eHealth-week zijn bevraagd. Gemiddeld waardeerden de deelnemers het evenement met een 7,9. In 2017 was dit een 7,7.

Bereik​

Naar verwachting worden nog niet alle mensen bereikt voor wie de eHealth-week zinvolle informatie kan opleveren. Een peiling onder leden van het Consumentenpanel Gezondheidszorg laat zien dat één vijfde van de Nederlanders heeft gehoord van de eHealth-week. Daarmee lijkt er nog groei mogelijk te zijn in de bekendheid van het evenement.

Over het onderzoek

Het onderzoek ​werd uitgevoerd door Nivel en Nictiz onder 214 bezoekers van 19 van de 255 georganiseerde evenementen. De bekendheid met de eHealth-week onder de algemene bevolking is gemeten binnen het Consumentenpanel van het Nivel. De eHealth-week werd voor de tweede maal georganiseerd door het ministerie van VWS en ECP (Platform voor de Informatie-samenleving) om meer mensen kennis te laten maken met het gebruik van ICT in de zorg.

Ga naar boven

Volg ons