Skip to the main content

Kennismagazine ‘Online Inzage, hoe regel ik dat?!’ live

​​In december 2016 heeft Nictiz in samenwerking met het UMC Utrecht de bijeenkomst ‘Online inzage, hoe regel ik dat?!’ georganiseerd. De ervaringen, ideeën en adviezen die door de zorginstellingen én de deelnemers zijn gedeeld, zijn nu gebundeld een digitaal kennismagazine.

Veel zorginstellingen zullen binnen afzienbare tijd aan de slag gaan met online inzage via bijvoorbeeld hun patiëntenportaal. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Waar begin je? Wie betrek je erbij: zorgverleners, patiënten, juristen, ICT’ers? En op welk moment? Geef je inzage in alle gegevens of slechts een gedeelte? Real-time of met vertraging? Hoe geef je inzage een plek in het zorgproces? Tijdens de kennismiddag hebben het UMC Utrecht, Ziekenhuis St Jansdal, het Jeroen Bosch ziekenhuis en GGZ-instelling Lentis verteld over de weg die zij hebben bewandeld en de ke​​​uzes die ze hebben gemaakt.

Kennis gebundeld

De ervaringen, ideeën en adviezen die tijdens de bijeenkomst door de zorginstellingen én de deelnemers zijn gedeeld, achten wij zo waardevol, dat wij deze voor een bredere groep toegankelijk willen maken. Daarom hebben wij de presentaties en de belangrijkste inzichten en adviezen gebundeld in een digitaal kennismagazine​. Wij vertrouwen erop dat wij u daarmee een aantal praktische handvatten bieden bij het vinden van het antwoord op de vraag Online Inzage, hoe regel ik dat?!.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier

Heeft u zelf ervaringen die u wilt delen of bent u op zoek naar meer informatie over online inzage of andere eHealth-diensten? Dan nodigen wij u van harte uit deel te nemen aan het Nictiz platform Patiënt & eHealth.

Ga naar boven

Volg ons