Skip to the main content

Over deze release

De publicatie van versie 3.0 bevat alleen de dataset en transactie voor de kinderartsen. Met deze versie kunnen neonatologen nu de registratie van LNR vervangen met een kernset bericht voor kinderartsen naar Perined. Deze versie maakt waar mogelijk gebruik van de zorginformatie bouwstenen (zibs), zodat hergebruik van in het primaire proces vastgelegde data vergemakkelijk wordt. Versie 3.0 wijkt dus af van de oorspronkelijke datamodellen van versie 2.3. Deze ontwikkeling wordt dan ook gezien als een parallelle ontwikkeling in de harmonisering van PWD met zibs.

In de publicatie van 29 april 2020 zijn de besluiten van de redactieraad voor de Geboortezorg van 17 juni 2019 meegenomen. Daarna zijn in deze versie PWD 3.0.1 nog 32 wijzigingen aangebracht. De uitgebreide release notes vindt u hier.

Onze experts

Ananta Sotthewes

Ananta Sotthewes

Productmanager

Jeugdgezondheidszorg

Bekijk profiel

View all

Geboortezorg

Implementatie van deze release

Wil jij weten hoe jouw organisatie zijn IT-systemen anders kan inrichten, zodat de gegevensuitwisseling makkelijker verloopt? Op dit moment zijn er in eerstelijnszorg minimaal drie dossiersystemen voor verloskundigen. In de tweedelijnszorg zijn er minimaal vier dossiersystemen voor gynaecologen. Hierdoor is gegevens uitwisselen niet eenvoudig. Het implementeren van de PWD-standaard voor de geboortezorg is een positieve stap. Wil jij meer weten over implementatie?

Implementatie van deze release

Ik wil graag

Contact opnemen

Ik wil graag

Met een expert praten

Vrijblijvend

Contact opnemen met Nictiz

Ga naar boven

Volg ons