Skip to the main content

Paramedische Zorg

De informatiestandaard Paramedische Zorg is nog niet geïmplementeerd in de praktijk.

Release

Over de informatiestandaard

De informatiestandaard Paramedische zorg (release 1.0) is nog niet geïmplementeerd in de praktijk. Hierdoor is er geen sprake van de ICT-ondersteuning zoals in de richtlijn HASP-paramedicus is beoogd.

Over de informatiestandaard

Ontwikkeling nieuwe release

Een nieuwe release is in ontwikkeling conform de wensen uit de richtlijn HASP-paramedicus. In de ontwikkelomgeving ART-DECOR kan je de concept dataset en de scenario’s vinden van de overdrachten. De dataset maakt gebruik van zibs release 2020.

De technische overdrachten worden opgezet met HL7 FHIR R4.  HL7 FHIR is de nieuwe open web API voor het uitwisselen van zorggegevens. Hiermee krijgen softwareontwikkelaars een gestandaardiseerde set medische modellen die eenvoudig via REST (Representational State Transfer) met bestaande medische applicaties kunnen worden uitgewisseld.

Als eerste wordt de verwijzing van de huisarts naar de paramedicus opgepakt. Hiervoor wordt met het veld een test voorbereid.

Implementatie

Release 1.0 van de informatiestandaard is niet in gebruik. Met het veld wordt een nieuwe release ontwikkeld die in lijn is met de richtlijn HASP-paramedicus uit 2020.  Deze ontwikkeling loopt parallel met de vernieuwingen binnen huisartsenzorg voor o.a. de verwijzingen naar medisch specialist en GGZ.

Implementatie

Onze experts

Mocht je naar aanleiding van deze pagina nog vragen hebben, dan horen wij die graag!
Stuur gerust een e-mail naar een van onze experts.
Gert Koelewijn

Gert Koelewijn

Gert Koelewijn

Productmanager / Programma Manager

Bekijk profiel

Alle experts

Samenwerking

Samenwerking is cruciaal bij digitale informatievoorziening in de zorg. In de paramedische zorg werken wij nauw samen met onder andere deze partijen.

Ik wil graag

Contact opnemen

Ik wil graag

Met een expert praten

Vrijblijvend

Contact opnemen met Nictiz

Ga naar boven

Volg ons