Skip to the main content

Wat is het Referentiedomeinenmodel Care (RDC)?

Het Referentiedomeinenmodel Care (RDC) is een hulpmiddel voor care-instellingen die aan de slag gaan met of iets willen veranderen in de informatievoorziening. Het RDC maakt inzichtelijk waar knelpunten ontstaan bij bijvoorbeeld veranderende ICT in een care-instelling. Dit zijn niet alleen vraagstukken over ICT in het primaire zorgproces, zoals het aanschaffen van een nieuw patiëntportaal. Het RDC maakt over alle lagen in een care-instelling inzichtelijk waar rekening mee moet worden gehouden als er een verandertraject wordt gestart.

Waarom het Referentiedomeinenmodel Care?

Het RDC is voor en door informatiemanagers, ICT-architecten, procesontwerpers, beleidsadviseurs en ICT-managers uit de caresector ontwikkeld en richt zich primair op deze doelgroep. Het RDC is een eerste stap naar een referentiearchitectuur in care-instellingen. Met het RDC worden diverse zorgdomeinen, zoals het zorgproces en het bedrijfsproces, met elkaar verbonden en worden relaties inzichtelijk gemaakt. Het RDC biedt een duidelijk begrippenkader, helpt bij scopebepaling en is een hulpmiddel voor het identificeren van relaties.

Waarom het Referentiedomeinenmodel Care?

Verandertrajecten

Voorbeelden van verandertrajecten waar het RDC ondersteuning kan bieden zijn de inrichting van het applicatielandschap, de informatiearchitectuur, het procesontwerp of als checklist voor projecten. Vanzelfsprekend zijn ook andere toepassingen mogelijk in de praktijk van care-instellingen.

Het RDC versie 3.0 bestaat uit:

Read all Read less

Onze experts

Mocht je naar aanleiding van deze pagina nog vragen hebben, dan horen wij die graag!
Stuur gerust een e-mail naar een van onze experts.

Niels Caro

Niels Caro

Productmanager

Bekijk profiel

Alle experts

Samenwerking

Samenwerking is cruciaal bij digitale gegevensuitwisseling in de zorg. Ontdek met wie we nog meer samenwerken en waar we jou mee kunnen helpen.

Ik wil graag

Contact opnemen

Ik wil graag

Met een expert praten

Vrijblijvend

Contact opnemen met Nictiz

Ga naar boven

Volg ons