Skip to the main content

Nationale kernset

De Nationale Kernset zorg voor éénduidige taal binnen de Nederlandse verpleging en verzorging. Kom op deze pagina meer te weet.

Samenhang tussen de verschillende kernsets

Via de Nationale Kernset kunnen de verschillende onderdelen van het verpleegkundige proces veel beter met elkaar worden verbonden. De interventies en uitkomsten zijn namelijk gekoppeld aan een probleem uit de kernset patiëntproblemen. Deze samenhang is uitgewerkt in verschillende informatiestandaarden. Voor meer informatie verwijzen we naar de informatiestandaard eOverdracht.

​ICT-leveranciers

De Nationale Kernset is gebaseerd op SNOMED en is voor ICT-leveranciers, verkrijgbaar in het RF-2 uitleverformaat. Met RF-2 kun je de kernset in jouw systeem implementeren, maar is ook de Nationale Terminologieserver beschikbaar. Meer informatie over het implementeren van SNOMED vind je op de pagina Inbouwen SNOMED referentiesets. Om SNOMED te implementeren, is een kosteloze licentie noodzakelijk.

Onze experts

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen, neem dan contact op met een van onze experts.

Elze van Puijvelde-de Groot

Elze van Puijvelde-de Groot

Adviseur

Terminologie

Bekijk profiel

Alle experts

Over Nictiz

Nictiz ontwikkelt een visie op het zorginformatiestelsel en de architectuur die dat stelsel ondersteunt. We ontwikkelen en beheren standaarden die digitale informatievoorziening mogelijk maken en zorgen ervoor dat zorginformatie eenduidig kan worden vastgelegd en uitgewisseld. Daarnaast adviseren we en delen we kennis over digitale informatievoorziening in de zorg. Daarbij kijken we niet alleen naar Nederland, maar ook naar wat er internationaal gebeurt.

Over Nictiz

De kracht van Nictiz als samenwerkingspartner

Expertise

Wij zijn dé kennisorganisatie voor digitale informatievoorziening in de zorg.

Groot netwerk

Wij beschikken over een groot nationaal- en internationaal netwerk. Van beleidsmakers, koepelorganisaties tot zorgaanbieders.

Onafhankelijke positie

Wij staan onpartijdig tussen de partijen in het veld, staan voor het algemeen belang en gedragen ons onafhankelijk in de uitvoering.

Neem contact op

Ik wil graag

Contact opnemen

Ik wil graag

Met een expert praten

Vrijblijvend

Contact opnemen met Nictiz

Ga naar boven

Volg ons