Skip to the main content

Over deze release

De informatiestandaard Medicatieproces v 6.12.x is doorontwikkeld in de nieuwe informatiestandaard Medicatieproces v 9.X. Versie 6.12.x wordt in productie gebruikt, in deze versie zijn ook de specificaties voor condities en overgevoeligheden geïntegreerd.

Gestandaardiseerde elektronische medicatieoverdracht zorgt ervoor dat medicatiegegevens voor de juiste personen op het juiste moment en op de juiste wijze beschikbaar zijn. Door elektronische gegevensuitwisseling kunnen zorgverleners beter medicatiebewaking uitvoeren, samen​werken in de keten én voldoen aan de richtlijn Overdracht van medicatiegegevens in de keten. Deze pagina biedt u toegang tot de gepubliceerde informatiestandaard die bovengenoemde richtlijn ondersteunt.

Wijziging met effect op MP 6.12 (medicatie)

  • Issue MP-41: Transactie voorschrift (6.12). In de wrapper template specificaties werd onterecht nog een UZI vereist voor de verantwoordelijke/mandaterende (overseer). Deze extra eis is verwijderd uit het ControlAct wrapper template voor het voorschrift.
  • Issue MP-104: Beoogd verstrekker moet URA-nummer hebben. Volgens de specificaties moet de beoogd verstrekker geïdentificeerd worden met een URA-nummer, maar dit stond nog niet in het template (9017). Dit is hersteld in het bestaande template.

​​Het XML-schema is ongewijzigd gebleven ten opzichte van 6.12.6. Kwalificaties vinden op basis van dit materiaal plaats.

Onze experts

Victor van Hagen

Victor van Hagen

Productmanager

Bekijk profiel

Alle experts

Medicatieproces

Implementatie van deze release

Kijk op de website van Samen voor medicatieoverdracht.nl.

Ben je softwareleverancier en wil je meer informatie over het implementeren van medicatieoverdracht? Meld je dan aan bij het Validatieloket.”

U vindt de HL7 implementatiegidsen onder deze links:

Implementatie van deze release

Meer releases

Partners van Nictiz

Samenwerking is cruciaal bij digitale informatievoorziening in de zorg.

Over Nictiz

Nictiz ontwikkelt een visie op het zorginformatiestelsel en de architectuur die dat stelsel ondersteunt. We ontwikkelen en beheren standaarden die digitale informatievoorziening mogelijk maken en zorgen ervoor dat zorginformatie eenduidig kan worden vastgelegd en uitgewisseld. Daarnaast adviseren we en delen we kennis over digitale informatievoorziening in de zorg. Daarbij kijken we niet alleen naar Nederland, maar ook naar wat er internationaal gebeurt.

Over Nictiz

Ik wil graag

Contact opnemen

Ik wil graag

Met een expert praten

Vrijblijvend

Contact opnemen met Nictiz

Ga naar boven

Volg ons