Skip to the main content

Over deze release

In de standaard Medicatieproces 9 is een scheiding tussen logistieke en therapeutische informatie aangebracht en wordt voor het vastleggen en uitwisselen van gegevens uitgegaan van de vier stappen van het medicatieproces: voorschrijven, verstrekken, toedienen en gebruik.

Het functioneel ontwerp licht de verschillende werkstromen toe. De publicatie van ART-DECOR bevat een uitwerking van de dataset, scenario’s met de bijbehorende waardesets. Ook de HL7 templates en het XML-materiaal zijn in deze publicatie beschikbaar.

In het Medmij programma voor de PGO’s wordt oa gebruikt gemaakt van MP 9.0.7. Zie de Roadmap welke versie informatiestandaard waar wordt ondersteund.

Onze experts

Victor van Hagen

Victor van Hagen

Productmanager

Bekijk profiel

Alle experts

Medicatieproces

Implementatie van deze release

Wil je aan de slag met de informatiestandaard Medicatieproces? Meld je dan aan bij het Validatieloket voor ondersteuning tijdens het bouw- en ontwikkeltraject. Op Samenvoormedicatieoverdracht.nl staat hoe je in 6 processtappen met minimale inspanning en maximaal resultaat aantoont dat de informatiestandaard Medicatieproces goed is ingebouwd en medicatiegegevens goed uitgewisseld worden. Ook vind je er een overzicht van alle beschikbare documentatie en veel gestelde vragen.

Implementatie van deze release

Meer releases

Partners van Nictiz

Samenwerking is cruciaal bij digitale informatievoorziening in de zorg.

Over Nictiz

Nictiz ontwikkelt een visie op het zorginformatiestelsel en de architectuur die dat stelsel ondersteunt. We ontwikkelen en beheren standaarden die digitale informatievoorziening mogelijk maken en zorgen ervoor dat zorginformatie eenduidig kan worden vastgelegd en uitgewisseld. Daarnaast adviseren we en delen we kennis over digitale informatievoorziening in de zorg. Daarbij kijken we niet alleen naar Nederland, maar ook naar wat er internationaal gebeurt.

Over Nictiz

Ik wil graag

Contact opnemen

Ik wil graag

Met een expert praten

Vrijblijvend

Contact opnemen met Nictiz

Ga naar boven

Volg ons