Skip to the main content

SNOMED Cursussen

​​​SNOMED speelt een steeds belangrijkere rol binnen de zorg en daarmee neemt ook de vraag naar kennis over SNOMED toe. SNOMED International (beheerorganisatie van SNOMED) biedt online cursussen aan en Nictiz organiseert introductiecursussen bij voldoende aanmeldingen. Ook kan Nictiz gastcolleges over dit onderwerp verzorgen.

SNOMED Cursussen

Cursusaanbod SNOMED International

SNOMED International biedt Engelstalige cursussen aan die volgens onderstaande kennisdriehoek zijn opgebouwd. Alle cursussen en het cursusmateriaal zijn kosteloos.

De ‘open access trainingsmateriaal’ is vrij toegankelijk voor iedereen. Meer informatie over deze cursus is te vinden op elearning.ihtsdotools.org.

Foundation Course

De Foundation Course is bedoeld voor iedereen die meer over SNOMED wil weten. Voorkennis is niet vereist. Een breed scala aan onderwerpen komen aan bod. De cursus vraagt naar verwachting 30-35 uur studietijd en kan in eigen tempo worden gevolgd, mits deze binnen 4 maanden is afgerond. Voor het volgen van de basiscursus is aanmelding verplicht. Meer informatie en aanmelden vind je hier​. Na het volgen van deze cursus heb je voldoende basiskennis om de Implementation Course te volgen.

Implementation Course

Deze cursus bouwt voort op de kennis uit de Foundation Course. Je doet kennis op over en krijgt inzicht in SNOMED die nodig zijn bij:

  • de implementatie van SNOMED;
  • de beslissing SNOMED te gebruiken;
  • het specificeren en inkopen en/of ontwerp en ontwikkeling van op SNOMED gebaseerde oplossingen;
  • het praktische gebruik.

Voor het volgen van deze cursus is een goed eindresultaat van de Foundation Course verplicht. De cursus duurt 6 maanden en vereist 12-15 uur studietijd per maand.

Workshop SNOMED voor softwareontwikkelaars

Nictiz organiseert geregeld de workshop SNOMED voor softwareontwikkelaars. Deze workshop is speciaal bedoeld voor softwareontwikkelaars om in één dag bekend te worden met de verschillende wijzen waarop SNOMED in software geïmplementeerd kan worden, voor uiteenlopende toepassingen. De workshop vindt plaats in het kantoor van Nictiz in Den Haag of op locatie.

Gastcolleges

Op verzoek kan Nictiz een gastcollege geven over SNOMED. Dat kan ook in een breder verband van medische terminologie en semantische interoperabiliteit. Heb je interesse, neem dan contact​ met ons op.

Over Nictiz

Nictiz ontwikkelt een visie op het zorginformatiestelsel en de architectuur die dat stelsel ondersteunt. We ontwikkelen en beheren standaarden die digitale informatievoorziening mogelijk maken en zorgen ervoor dat zorginformatie eenduidig kan worden vastgelegd en uitgewisseld. Daarnaast adviseren we en delen we kennis over digitale informatievoorziening in de zorg. Daarbij kijken we niet alleen naar Nederland, maar ook naar wat er internationaal gebeurt.

Over Nictiz

Ik wil graag

Contact opnemen

Ik wil graag

Met een expert praten

Vrijblijvend

Contact opnemen met Nictiz

Ga naar boven

Volg ons