Skip to the main content

Planning pre-publicatie zibs

Het mechanisme van pre-publicaties is geïntroduceerd om wijzigingen op bestaande zibs of nieuwe zibs bekend te maken en beschikbaar te stellen.

Planning pre-publicatie

Het belangrijkste uitgangspunt voor de planning is dat we ‘timeboxen’ en niet ‘scopeboxen’. Dit houdt in dat issues (wijzigingsvoorstellen op zibs of aanmeldingen voor nieuwe zibs) die buiten een bepaalde deadline vallen, verplaatst worden naar een volgende (pre-)publicatie. De datum van publicatie wordt dus niet uitgesteld. Daarnaast gaan we uit van de nieuwe manier van pre-publiceren.

pre-publicatie 2023-1 Deadline
Omvang pre-publicatie bepaald op basis van issues, waarvan de intake afgerond is. 31 maart 2023
Omvang pre-publicatie eventueel aangepast op basis van issues, waarvan de analysefase afgerond is 17 mei 2023
Afronding besluitvorming door functioneel beheerder, nadat verwerking eventuele opmerkingen zijn gedaan. Bij pre-publicaties zijn dat eventueel commentaar van indieners van elk issue en architectuurteam-leden. 3 juli 2023
Besluit Autorisatieraad Nvt bij pre-publicatie
Publicatie van pre-publicatie 2023-1 15 sept 2023

 

Wanneer je een wijziging wil indienen voor of een vraag wil stellen over een bestaande zib, dan kun je gebruik maken van de BITS beheertool. Voorgestelde wijzigingen of vragen worden afgehandeld volgens de afspraken, zoals hierboven beschreven. Tevens kun je de BITS beheertool gebruiken om te zien welke wijzigingsvoorstellen en vragen er allemaal zijn ingediend en in behandeling zijn. Als je toegang tot de BITS beheertool wil, stuur dan een mail naar beheerzib@nictiz.nl.

Ik wil graag

Contact opnemen

Ik wil graag

Met een expert praten

Vrijblijvend

Contact opnemen met Nictiz

Ga naar boven

Volg ons