Skip to the main content

Advies en Innovatie

Advies en Innovatie signaleert en onderzoekt de impact van ontwikkelingen en innovaties op het terrein van digitale gegevens uitwisseling in de zorg. (Dit doen wij zowel nationaal als internationaal.) We ondersteunen bij de toepassing van informatiestandaarden in de praktijk en verbeteren continue onze dienstverlening op basis van feedback uit het zorgveld. Wij delen onze kennis actief met alle partijen.

Advies en Innovatie

Advies

Je kunt bij ons terecht voor  strategisch advies bij ondersteuning van beleidsbeslissingen. Toepassingsgericht advies geven we als je vragen hebt als: Hoe stellen we medische gegevens beschikbaar voor artificial intelligence? Klik op onderstaande knop voor meer informatie over beide adviessoorten.

 

Advies

Doel en resultaten

Alle adviezen en innovaties op het gebied van digitale informatie-uitwisseling in de zorg hebben als doel om de zorgprofessionals en patiënten te voorzien van de juiste zorginformatie op de juiste plaats en tijd. Dit resulteert in het snel kunnen organiseren van de juiste type zorg en een lagere registratielast. Bovendien bestaan er al vele voorbeelden van resultaten van Nictiz-adviezen en Nictiz-innovaties, die in het voordeel zijn voor de zorg.

Doel en resultaten

Implementatieondersteuning

Met implementatieondersteuning informeren en ondersteunen wij op proactieve wijze zorgverleners en ICT-leveranciers. Wanneer zij informatiestandaarden omarmen en gebruiken komt dat ieders zorg ten goede.

Nictiz krijgt vaak vragen binnen als: hoe moeten we digitale informatie-uitwisseling realiseren? Waar beginnen we? Hoe pakken we dit aan? Als antwoord op deze vragen heeft Nictiz samen met partijen uit de zorg Amigo! ontwikkeld. Amigo! is een kennisplatform en bevat praktische informatie over de handelingen die nodig zijn bij gestandaardiseerde informatie-uitwisseling.

Voorbeelden Advies en Innovatie

Hieronder vind je voorbeelden van programma’s en activiteiten waar Nictiz in adviseert en innovatie stimuleert.

Onze experts

Heb je naar aanleiding van deze pagina vragen, neem dan contact op met een van onze experts.

Elise Peters

Elise Peters

Teamlead Internationaal

Bekijk profiel

Alle experts

Ik wil graag

Contact opnemen

Ik wil graag

Met een expert praten

Vrijblijvend

Contact opnemen met Nictiz

Ga naar boven

Volg ons